Доступність посилання

ТОП новини

«Розстрілювали з усього озброєння»: що сталось із плацдармом ЗСУ у Кринках?| Новини Приазов’я


ЗАВАНТАЖИТИ

Чи відійшли Збройні сили України з Кринок на лівобережній Херсонщині, і що це означає? Яке військове і політичне значення мала операція у Кринках, і в чому полягала її складність? Як далі розвиватимуться бойові дії на Херсонському напрямку?

Українські військові відійшли з Кринок на Херсонщині. Про це 16 липня повідомили українські ЗМІ з посиланнями на свої джерела. За даними Суспільного, це відбулося ще кілька тижнів тому. Видання Liga.net із посиланням на джерела у Генштабі також повідомило про відхід ЗСУ з Кринок на Херсонщині та Урожайного на Донеччині.

За інформацією ЗМІ, в обох населених пунктах утримувати позиції більше не мало сенсу через масштабні руйнування. Наступного дня видання «Слідство.інфо» повідомило, посилаючись на дані поліції, що 788 бійців розшукують як офіційно зниклих безвісти у Кринках у період з жовтня 2023 року до кінця червня 24-го.

За даними журналістів, кількість загиблих, яких вдалося за цей період вивезти і поховати – це 262 військових. Бійці морської піхоти 17 липня на своїй сторінці у Фейсбук розповіли, що продовжують виконувати бойові завдання на лівобережжі Дніпра, зокрема, в районі населеного пункту Кринки. Однак більшість основних позицій українських військ внаслідок тривалого вогневого впливу були зруйновані вщент. Так само і село практично повністю знищене через російські обстріли.

Чи відійшли Збройні сили України з Кринок на лівобережній Херсонщині, і що це означає? Яке військове і політичне значення мала операція у Кринках, і в чому полягала її складність? Як далі розвиватимуться бойові дії на херсонському напрямку? Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведуча Юлія Щетина.

Форум

XS
SM
MD
LG