Доступність посилання

ТОП новини

Медійники у полоні РФ: у Каховці окупанти повторно викрали журналістку | Новини Приазов’я


ЗАВАНТАЖИТИ

Чому в окупованій Каховці затримали журналістку Жанну Кисельову? Хто з медійників Херсонщини і Запоріжжя вже тривалий час перебуває у російському полоні? У чому Росія звинувачує українських журналістів і навіщо це робить?

В окупованій Каховці на Херсонщині російські військові вдруге викрали місцеву журналістку Жанну Кисельову. Про це на початку липня повідомила Каховська міська військова адміністрація.

За даними влади, жінку затримали 27 червня 2024 року у своїй квартирі. Про місце її перебування поки що невідомо. У Каховській адміністрації також зазначили, що російські окупанти вже викрадали Жанну Кисельову у вересні 2022 року і тоді майже місяць тримали її в неволі.

У Херсонській обласній прокуратурі повідомили, що за фактом нового викрадення журналістки розпочали кримінальне провадження за статтею «порушення законів та звичаїв війни». За першим фактом її викрадення триває досудове розслідування.

Журналіст Центру журналістських розслідувань із Каховки Олег Батурін розповів «Новинам Приазов'я», що Жанна Кисельова була редакторкою однієї з місцевих газет. Під час повномасштабного вторгнення вона в журналістиці не працювала.

Чому в окупованій Каховці затримали журналістку Жанну Кисельову? Хто з медійників Херсонщини і Запоріжжя вже тривалий час перебуває у російському полоні? У чому Росія звинувачує українських журналістів і навіщо це робить? Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведуча Юлія Щетина.

Форум

XS
SM
MD
LG