Доступність посилання

ТОП новини

«Росія вбиває навіть мертвих». Навіщо окупанти вирили могили українських військових у Каланчаку? | Новини Приазов’я


ЗАВАНТАЖИТИ

Навіщо окупанти викопали могили українських військових, які були поховані у Каланчаку? Куди вивезли тіла українських бійців? Якою є цивілізована практика поховань противників під час бойових дій?

Окупанти у Каланчаку на Херсонщині викопали і вивезли в невідомому напрямку труни з тілами трьох українських військових, повідомив Центр журналістських розслідувань. За даними журналістів, ідеться про українських бійців, які загинули у перший день повномасштабного вторгнення.

Після того, як тіла вивезли, могили засипали. Крім того, одночасно зі знищенням могил у Каланчаку російські окупанти зрівняли з землею десять поховань у селищі Брилівка сусідньої Виноградівської сільської громади Херсонського району. Місцеві жителі поховали там тіла українських військових, які загинули під Каланчаком і Чаплинкою також у перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

У військовій адміністрації Каланчака «Новинам Приазов'я» підтвердили, що могили українських бійців були розриті, а труни з тілами вивезені. Це були військові, які базувалися на території Каланчацької громади до повномасштабного вторгнення. 24 лютого 2022 року вони загинули, і їх поховали на центральному кладовищі селища.

Навіщо окупанти викопали могили українських військових, які були поховані у Каланчаку? Куди вивезли тіла українських бійців? Якою є цивілізована практика поховань противників під час бойових дій? Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведуча Юлія Щетина.

Форум

XS
SM
MD
LG