Доступність посилання

ТОП новини

«До блекаутів готові». Як готуються до зими на Херсонщині та Запоріжжі | Новини Приазов’я


ЗАВАНТАЖИТИ

Як готуються до зимового періоду у Херсонській і Запорізькій областях? З якими проблемами можуть зіткнутися

Запорізька область готується до зими, зважаючи на спроби Росії зруйнувати енергетичну систему України. Про це у червні повідомив голова військової адміністрації області Іван Федоров. За його словами, у регіоні вже підготували до роботи 420 пунктів незламності. Також забезпечили генераторами соціальні установи та адмінбудівлі. Також у Запорізькій області готують лікарні до можливості функціонувати без світла протягом кількох днів.

Крім того, важливими завданнями є забезпечення теплопостачання у багатоповерхівках, здебільшого у Запоріжжі, а також водопостачання, особливо у громадах Запорізької області. Іван Федоров додав, що військова адміністрація проводить перемовини з міжнародними партнерами про закупівлю когенераційних установок. За останні кілька тижнів поспілкувалися із понад 10 посольствами та 20 організаціями та муніципалітетами. Найближчими днями «Міські теплові мережі» і будуть публікувати тендер на обладнання, яке профінансують міжнародні донори.

Як готуються до зимового періоду у Херсонській і Запорізькій областях? З якими проблемами можуть зіткнутися місцеві жителі, і як цього уникнути? В якому стані зараз енергетична система України, і чого очікувати взимку? Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведуча Юлія Щетина.

Форум

XS
SM
MD
LG