Доступність посилання

ТОП новини

Удар РФ по Києву: пацієнтів дитячої лікарні «Охматдит» евакуюють, під завалами ще є люди


Люди допомагають розбирати завали в лікарні «Охматдит», яка сильно пошкоджена внаслідок атаки РФ, 8 липня 2024 року
Люди допомагають розбирати завали в лікарні «Охматдит», яка сильно пошкоджена внаслідок атаки РФ, 8 липня 2024 року

Пацієнтів дитячої лікарні «Охматдит» евакуюють в комунальні лікарні міста, повідомив мер міста Віталій Кличко.

«Пацієнтів дитячої лікарні, куди вручила ворожа ракета, евакуюють в комунальні лікарні міста», – написав він у телеграмі.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що під завалами лікарні, яка пошкоджена російським ударом, є люди, точна кількість поранених і загиблих наразі невідома.

«Зараз усі допомагають розбирати завали: лікарі, звичайні люди. Росія не може не знати, куди летять її ракети, і повинна сповна відповісти за всі свої злочини: проти людей, проти дітей, проти людяності загалом. Дуже важливо, щоб світ зараз не мовчав про це і щоб кожен бачив, що таке Росія, що вона робить», – наголосив він.

Війська РФ масовано атакували Україну понад 40 ракетами різних типів, повідомив український президент Володимир Зеленський. За його даними, російської атаки зазнали Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ.

У Києві, за даними місцевої влади, падіння уламків ракет зафіксовані в Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Святошинському, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському районах. Внаслідок атаки є загиблі і поранені.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG