Доступність посилання

ТОП новини

Ярослава Магучих побила рекорд Стефки Костадінової, який тримався 37 років


Українська стрибунка у висоту Ярослава Магучих 7 липня на етапі Діамантової ліги в Парижі побила світовий рекорд, який 37 років утримувала легендарна болгарська легкоатлетка Стефка Костадінова.

Спершу 22-річна дніпрянка гарантувала собі перемогу у змаганнях, взявши висоту 2 метри 3 сантиметри, згодом оновила особистий рекорд – 2 м 7 см, а після цього з першої спроби злетіла на висоту 2 метри 10 сантиметрів.

Досягнення Костадінової, встановлене 1987 року, було перевершене на один сантиметр.

«Я б’юся за свою країну на кожному своєму змаганні. Кожна перемога важлива, і світовим рекордом я вписала ім’я України в спортивну історію. Я сподіваюся, що війна закінчиться якнайшвидше», – сказала нова рекордсменка світу. Магучих додала, що змагання Діамантової ліги для неї були останніми перед Олімпійськими іграми, і їй треба «перезавантажити батарейки» до головного змагання чотириріччя.

Наступним стартом Ярослави Магучих буде саме Олімпіада, яка розпочнеться в Парижі 26 липня. На Олімпіаді в Токіо, яка через COVID-19 відбулася в 2021 році, українка була бронзовою призеркою з результатом 2 метри рівно.

Форум

XS
SM
MD
LG