Доступність посилання

ТОП новини

«Людей, які дійшли до Запоріжжя, мало». Примусове виселення з окупації | Новини Приазов’я


ЗАВАНТАЖИТИ

Нова підозра Євгену Балицькому – чи складно буде довести у суді причетність окупаційного чиновника до виселення людей із захопленої території Запорізької області? Скільки таких випадків зафіксовано, і скільки їх може бути насправді? За яких обставин окупаційна влада примусово виселяє людей?

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру голові окупаційної адміністрації захопленої частини Запорізької області Євгену Балицькому у новому кримінальному провадженні. За даними слідства, так званий губернатор примусово перемістив не менше, ніж 50 місцевих жителів з окупованої території регіону.

У тексті підозри, опублікованій 21 червня, сказано, що 14 липня 2022 року Балицький видав так званий указ про «заходи відповідальності за правопорушення, які посягають на громадський порядок і громадську безпеку». Примусові переміщення місцевих жителів, зафіксовані українськими правоохоронцями, здійснювали на підставі цього документу у період часу з чотирнадцятого липня 2022 року по друге травня 2023 року.

Слідство встановило, що окупаційна влада змушувала залишати регіон жителів Мелітопольського, Василівського, Пологівського і Бердянського районів Запорізької області. У разі доведення вини, Балицькому загрожує позбавлення волі на термін до 12 років. Оголошення йому чергової підозри окупаційний чиновник поки що не коментував.

Нова підозра Євгену Балицькому – чи складно буде довести у суді причетність окупаційного чиновника до виселення людей із захопленої території Запорізької області? Скільки таких випадків зафіксовано, і скільки їх може бути насправді? За яких обставин окупаційна влада примусово виселяє людей, про що розповідають очевидці?

Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведучий Олександр Янковський.

Форум

XS
SM
MD
LG