Доступність посилання

ТОП новини

«Росія не хоче миру». Заяви Путіна про «готовність» до перемовин | Новини Приазов’я


ЗАВАНТАЖИТИ

Чому президент РФ Володимир Путін заявив, що начебто готовий до припинення вогню і початку переговорів? Як в Україні та за кордоном оцінюють умови, які висунув російський президент? Що означають заяви Путіна для жителів окупованих територій?

Президент Росії Володимир Путін назвав умови, за яких він начебто готовий припинити вогонь і почати мирні переговори. Ці заяви пролунали напередодні українського Саміту миру, який відбувся у Швейцарії 15 і 16 червня.

Умови, які озвучив Путін, стосувалися відведення українських військ з територій Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей, а також відмови України від вступу до НАТО та оголошення нейтрального, позаблокового і без’ядерного статусу. В такому разі Росія начебто негайно припинить вогонь.

Крім того, умовами ймовірного мирного договору Путін назвав міжнародне визнання окупації Криму та територій чотирьох областей України. Також у процесі мирного врегулювання, на думку президента Росії, країни Заходу мають скасувати всі санкції, що запровадили проти Москви.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що «всі озвучені Путіним ультиматуми вже багато разів лунали з Москви і спрямовані на те, щоби ввести в оману міжнародну спільноту». Президент України Володимир Зеленський порівняв Путіна з Гітлером і зазначив, що російський президент порушує міжнародне право і все одно намагатиметься продовжити війну. Про це Зеленський сказав в інтерв’ю італійському телеканалу Sky TG24.

Чому президент Росії Володимир Путін заявив, що начебто готовий до припинення вогню і початку переговорів? Як в Україні та за кордоном оцінюють умови, які висунув російський президент? Що означають заяви Путіна для жителів окупованих територій, чи зміниться політика Кремля щодо захоплених регіонів України?

Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведучий Олександр Янковський.

Форум

XS
SM
MD
LG