Доступність посилання

ТОП новини

Байден відвідає саміт G7, де обговорюватимуть «непохитну підтримку України» – Білий дім


Саміт пройде 13-14 червня
Саміт пройде 13-14 червня

Президент США Джо Байден візьме участь у саміті лідерів «Групи семи» (G7) в Апулії, Італія, 13-14 червня, де обговорюватимуть «низку найактуальніших глобальних питань, у тому числі непохитну підтримку України», повідомили 4 червня у Білому домі.

«Лідери докладуть зусиль щодо використання заморожених суверенних активів Росії для допомоги Україні, а також щодо дій, спрямованих на подальше збільшення ціни війни для Росії і тих, хто підтримує її воєнні зусилля», – йдеться в повідомленні.

Раніше італійська прем’єрка Джорджа Мелоні повідомила, що президент України Володимир Зеленський братиме участь у саміті лідерів «Групи семи», який відбудеться в місті Бриндізі на півдні Італії. За повідомленням агенції ANSA, він буде серед «щонайменше пʼятнадцяти» запрошених учасників, серед яких як лідери окремих країн, так і керівники міжнародних інституцій.

У повідомленні не уточнювалося, чи буде Зеленський присутній особисто, чи по відеозвʼязку.

Речник президента Сергій Никифоров 3 червня в ефірі телемарафону підтвердив участь Володимира Зеленського в саміті: «Або онлайн, або фізична присутність президента там буде. Це без сумнівів. G7 є нашими основними партнерами».

Італійський саміт G7 безпосередньо передуватиме ініційованому Україною глобальному саміту миру в Швейцарії, що запланований на 15-16 червня. Для Зеленського це буде можливість мати розмову, зокрема, з президентом США Джо Байденом, який наразі не планує взяти участь у швейцарському заході.

Форум

XS
SM
MD
LG