Доступність посилання

ТОП новини

Австралія запровадила санкції проти російських компаній, повʼязаних із постачанням зброї з КНДР


Північнокорейський лідер Кім Чен Ин (спиною ліворуч) спостерігає за пуском ракети Hwasong-18, фото ілюстративне
Північнокорейський лідер Кім Чен Ин (спиною ліворуч) спостерігає за пуском ракети Hwasong-18, фото ілюстративне

Австралія оголосила про запровадження санкцій проти шести російських компаній, повʼязаних із постачанням зброї з Північної Кореї, повідомив 17 травня сайт міністерства закордонних справ Австралії.

«Австралія найрішучішим чином засуджує незаконний експорт Північною Кореєю та закупівлю та використання Росією північнокорейських балістичних ракет для підтримки повномасштабної війни Росії проти України», – йдеться у пресрелізі.

У повідомленні не зазначено, проти яких саме компаній запроваджено обмежувальні заходи. Російській агенції ТАСС у відомстві повідомили, що санкції запроваджені «Марін транс шипінг», «М Лізинг», АТ «Совфрахт», а також «Східної Стивідорної Компанії», яка входить до Global Ports і здійснює перевалку контейнерів та вантажів.

У жовтні 2023 року Reuters із посиланням на радника президента США з національної безпеки Джона Кірбі повідомило, що Північна Корея передала Росії понад 1000 контейнерів військового обладнання та боєприпасів для війни в Україні, і Росія вже розпочала використовувати північнокорейські балістичні ракети.

За даними Служби безпеки України, російські військові з кінця минулого року випустили по Україні понад 20 ракет Hwasong-11, які виробляють у КНДР. Унаслідок ударів загинули не менш як 24 мирних жителі, близько сотні людей зазнали поранень.

Форум

XS
SM
MD
LG