Доступність посилання

ТОП новини

Оприлюднені супутникові знімки аеродрому в Криму після ракетного удару


Літаки на військовому аеродромі Бельбек, який нині використовують російські війська, архівне фото
Літаки на військовому аеродромі Бельбек, який нині використовують російські війська, архівне фото

Російська служба Радіо Свобода отримала доступ до супутникових знімків Plаnеt.соm, зроблених над аеродромом Бельбек в окупованому Криму 16 травня, після двох днів ракетних ударів у цьому районі.

Знімки показують сліди пожежі у районі стоянки літаків Су-27, Су-30 і Міг-31. Ступінь пошкодження і кількість пошкоджених машин точно визначити складно: для порівняння доступний лише знімок за 1 травня, українські джерела писали про втрату Росією трьох літаків.

На знімках також видно, що повністю згорів склад паливно-мастильних матеріалів аеродрому біля окупованого Севастополя, який нині використовують російські війська.

15 травня низка Telegram-каналів повідомляла про українську ракетну атаку на аеродром Бельбек в окупованому Криму: канал ASTRA з посиланням на два своїх джерела писав про пожежу на аеродромі, канал «Крымский ветер» стверджував, що було влучання по паливному складу аеродрому.

Підконтрольна Росії влада в Криму заявляла, що атака була відбита.

Починаючи з серпня 2022 року у Криму майже щодня чути звуки вибухів. В інтерв’ю Радіо Свобода в серпні минулого року очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив про здатність українських сил досягти будь-якої точки окупованого Криму для ураження противника. За його словами, для деокупації Криму є багато різних варіантів, але «без військових, бойових дій це неможливо».

Форум

XS
SM
MD
LG