Доступність посилання

ТОП новини

Синєгубов розповів, чому Росія завдає подвійних ударів по Харкову


Наслідки російського ракетного удару по Харкову. Харків, 6 жовтня 2023 року, фото ілюстративне
Наслідки російського ракетного удару по Харкову. Харків, 6 жовтня 2023 року, фото ілюстративне

Росія умисно завдає подвійних ударів по Харкову, розповів голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в інтерв’ю виданню BILD.

Місцевий чиновник каже, що «Збройні сили Російської Федерації навмисно атакують Харків двома хвилями, щоб вбивати українських рятувальників і правоохоронців».

«Минулої ночі (4 квітня – ред.) був один із найважчих ударів по Харківській області. Атаковано цивільну інфраструктуру та житлові будівлі. Їхня тактика полягала в обстрілі двома хвилями», – наголосив глава ОВА.

Він пояснив, що «спочатку росіяни атакують житлові будівлі, а потім, коли на місце приїжджають служби порятунку і поліція, відбувається другий удар, під час якого вбивають співробітників українських служб і мирних жителів».

«Не було жодного удару по військових цілях або солдатах. Це атаки виключно проти цивільних», – сказав Синєгубов.

Близько 1:00 4 квітня російські війська «шахедами» атакували Харків. Повідомлялось про удари по приватних, так і багатоквартирних житлових будинках. За останніми даними місцевої влади, загинули четверо людей, серед них є троє рятувальників, які прибули за викликом на одну із адрес і зазнали повторного удару дронами. Також постраждали 12 людей, серед яких виявилася медсестра екстреної медичної допомоги, яка разом з бригадою прибула на місце подій для надання допомоги.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG