Доступність посилання

ТОП новини

США передали Україні понад 100 генераторів та інше обладнання на тлі нових ударів РФ


Наслідки обстрілів енергетичної інфраструктури України, Харків, березень 2024 року
Наслідки обстрілів енергетичної інфраструктури України, Харків, березень 2024 року

Сполучені Штати передали Україні нове обладнання на тлі нових ударів, які Росія завдає по енергетичній інфраструктурі, повідомила ввечері 1 квітня посол США в Україні Бріджит Брінк.

«У той час, як Росія продовжує жорстокі атаки на енергетичну інфраструктуру України, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надало 109 генераторів, 19 теплоенергетичних когенераційних установок та 13 машин екстреної допомоги для забезпечення безперебійної роботи служб у Дніпрі, Вінниці, Івано-Франківську, Львові, Черкасах та Чернівцях», – написала Брінк у мережі Х увечері 1 квітня.

31 березня компанія «Укренерго» повідомляла про аварійні відключення світла в Одесі через пошкоджене російськими атаками обладнання. Також графіки погодинних відключень світла повторно запровадили в Харкові.

Раніше, 22 березня, російські війська завдали чергового удару по Україні. Про удари, зокрема по енергетичній інфраструктурі, повідомляли в Харкові, Запоріжжі, на Дніпропетровщині, Вінниччині, Хмельниччині, Івано-Франківщині, Львівщині, Полтавщині, Сумщині.

Форум

XS
SM
MD
LG