Доступність посилання

ТОП новини

Глави МЗС країн ЄС погодили санкції у зв’язку зі смертю Навального


Під обмеження потраплять близько 30 фізичних та юридичних осіб, які, на думку ЄС, були причетні до ситуації з Навальним
Під обмеження потраплять близько 30 фізичних та юридичних осіб, які, на думку ЄС, були причетні до ситуації з Навальним

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу домовилися запровадити санкції проти людей та організацій, які несуть відповідальність за смерть російського опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомив голова зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель.

За його словами, під обмеження потраплять близько 30 фізичних та юридичних осіб, які, на думку ЄС, були причетні до ситуації з Навальним.

Як пише агенція DPA з посиланням на дипломатів ЄС, санкції стосуються людей з російської судової системи. Очікується, що найближчими днями буде оголошено більше деталей, і хоча міністри схвалили санкції в принципі, юридично обов’язкове рішення ще має бути схвалене.

Про смерть Навального в колонії на півночі Росії стало відомо 16 лютого. Тіло загиблого політика передали матері лише 24 лютого. У медичному висновку, який показали Людмилі Навальній, зазначили «природні причини» смерті. 1 березня Навального поховали у Москві.

Читайте також: Шольц вважає, що Навального «вбив режим»

Прихильники політика вважають, що його вбили. Удова Навального Юлія пообіцяла продовжити справу чоловіка.

Виступаючи в Європарламенті, вона назвала Володимира Путіна, якого вважає відповідальним за вбивство свого чоловіка, не політиком, а «лідером кримінального угруповання» і наголосила, що боротьба з ним – це «боротьба з мафією». Навальна заявила, що Путін має відповісти «за те, що він зробив з Олексієм Навальним і з сусідньою країною», маючи на увазі Україну. Промову Навальної в Європарламенті зустріли оплесками.

Форум

XS
SM
MD
LG