Доступність посилання

ТОП новини

На Херсонщині внаслідок обстрілів пошкоджені житлові будинки, магазин і музей – влада


Наслідки обстрілів Херсонщини силами РФ, 3 лютого 2024 року, фото ілюстративне
Наслідки обстрілів Херсонщини силами РФ, 3 лютого 2024 року, фото ілюстративне

На Херсонщині через російські обстріли 14 березня зазнали пошкоджень шість багатоповерхівок та п’ять приватних будинків, постраждали музей, магазин та заклад громадського харчування, йдеться в повідомленні голови обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна у телеграмі.

«Минулої доби противник обстрілював Михайлівку, Новоберислав, Дудчани, Червоний Маяк, Берислав, Вірівку, Кізомис, Новотягинку, Токарівку, Ромашкове, Антонівку, Понятівку та місто Херсон», – поінформував місцевий чиновник.

За його даними, «російські військові влучили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджені шість багатоповерхівок та п’ять приватних будинків».

Крім того, за даними Прокудіна, «зафіксовані влучання в музей, магазин та заклад громадського харчування, пошкоджені гаражне приміщення автотранспортного підприємства, автобуси, комунальна техніка та легкові автомобілі».

Постраждалих серед цивільного населення немає, уточнив місцевий чиновник.

Прокудін додав, що сили протиповітряної оборони знищили на Херсонщині один Shahed-131/136.

Станом на 21 лютого в ООН підтвердили, що внаслідок майже дворічного повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинули 10 582 людей, ще 19 875 поранені. В організації припускають, що реальна кількість втрат серед цивільних осіб є набагато вищою.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG