Доступність посилання

ТОП новини

Прокудін розповів деталі про стан дівчинки, пораненої через російський обстріл Херсона


Наслідки обстрілів Херсона, жовтень 2023 року
Наслідки обстрілів Херсона, жовтень 2023 року

Трирічну дівчинку, поранену внаслідок обстрілу Херсона російськими військами, доставили до реанімації – про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін 19 листопада.

«Лікарі виявили у неї мінно-вибухову травму, множинні осколкові поранення, проникаюче поранення грудної порожнини, загальну контузію, закриту черепно-мозкову травму, контузію легень. Також є підозра на уламок у судинному пучку грудної клітини», – перерахував голова області.

Після стабілізації стану дитини планується провести КТ-обстеження. Голова ОВА припускає, що її треба буде переводити до київської лікарні.

Читайте також: «Кожна справа у нас проти конкретних імен» – консультантка Фонду Клуні про воєнні злочини РФ в Україні

«Зараз дівчинка під постійним наглядом лікарів і отримує всю необхідну допомогу. Бажаю їй скорішого одужання. Та сил і витримки родині», – додає Прокудін.

Вранці 19 листопада російські війська обстріляли Херсон. За даними місцевої влади, постраждали п’ятеро людей, в тому числі трирічна дівчинка з 55-річною бабусею, 59-річний чоловік та ще двоє жінок 47 і 69 років.

Російські війська щодня обстрілюють деокуповану частину Херсонщини, зокрема обласний центр. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG