Доступність посилання

ТОП новини

Reuters: у Білому домі заявили про «принципову домовленість» щодо зустрічі Байдена та Сі Цзіньпіна


Торік Джо Байден і Сі Цзіньпін зустрічалися на полях зустрічі G20 на Балі
Торік Джо Байден і Сі Цзіньпін зустрічалися на полях зустрічі G20 на Балі

Команди президента США Джо Байдена та президента Китаю Сі Цзіньпіна мають принципову домовленість про зустріч лідерів у Сан-Франциско в листопаді, але важливі деталі ще мають бути узгоджені, повідомив Reuters високопоставлений чиновник адміністрації Байдена.

«Є принципова домовленість зустрітися в Сан-Франциско в листопаді. Ми все ще працюємо над важливими деталями, необхідними для завершення цих планів», – сказав чиновник.

Чиновник посилився на коментар речниці Білого дому Карін Жан-П’єр на її щоденному брифінгу, де вона сказала, що обидва лідери прагнуть провести «конструктивну розмову» на полях форуму Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва в Сан-Франциско.

Радник Байдена з національної безпеки Джейк Салліван і держсекретар США Ентоні Блінкен обговорили перспективу зустрічі Джо Байдена і Сі Цзіньпіна під час переговорів з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї в Білому домі і в Держдепартаменті в п’ятницю.

Саміт Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва має відбутися в середині листопада.

Торік Джо Байден і Сі Цзіньпін зустрічалися на Балі, на полях зустрічі G20. Обидві сторони домовилися відновити переговори, створити робочі групи з конкретних питань і розширити особисті контакти.

У червні з візитом у Пекіні перебував держсекретар США Ентоні Блінкен.

Раніше цього року західні чиновники висловили занепокоєння, що Китай може розглядати можливість надання Росії летальної військової допомоги. Ці звинувачення Пекін відкидає.

Форум

XS
SM
MD
LG