Доступність посилання

ТОП новини

Новий очільник Палати представників заявив, що готовий обговорити допомогу Україні


Майк Джонсон активно підтримував президента США Дональда Трампа під час процедури імпічменту
Майк Джонсон активно підтримував президента США Дональда Трампа під час процедури імпічменту

Новий спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив у процесі обрання на посаду, що готовий обговорити питання допомоги Україні у її війні з Росією. На це 25 жовтня звернуло увагу видання Bloomberg.

«Будучи раніше скептиком у питанні допомоги Україні, Джонсон сказав, що відкритий до переговорів про запит (президента США Джо) Байдена про виділення додаткового фінансування для допомоги в контрнаступі проти Росії», – вказує Bloomberg.

Палату представників Сполучених Штатів 25 жовтня очолив представник Луїзіани Майк Джонсон. Він здобув підтримку всіх 220 республіканців у нижній палаті Конгресу.

Як пише «Голос Америки», Джонсон активно підтримував президента США Дональда Трампа під час процедури імпічменту. Трамп також підтримав його кандидатуру.

Конгресмен також активно критикував підтримку України й здебільшого голосував проти додаткової допомоги Києву – про це повідомляє проєкт «Республіканці за Україну». Проєкт відслідковує і оцінює, як законодавці від Республіканської партії ставляться до України.

Читайте також: РФ вивчає пропозиції США щодо контролю над озброєннями – Рябков

Зокрема, в травні 2022 року Джонсон наполягав, що допомога Україні не має переважати над внутрішніми питаннями США.

Форум

XS
SM
MD
LG