Доступність посилання

ТОП новини

Евакуюватися з Сектора Гази хочуть 293 людини, серед них є двоє поранених – посол України в Єгипті


Дим після ізраїльського авіаудару по Рафаху на півдні Сектору Гази,16 жовтня 2023 року
Дим після ізраїльського авіаудару по Рафаху на півдні Сектору Гази,16 жовтня 2023 року

Кількість громадян України, які заявили про потребу евакуюватися із Сектора Гази через представників українських посольств в Ізраїлі і Єгипті, зросла до 293 людей, їх може стати більше. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) повідомив посол України в Єгипті Микола Нагорний.

«Станом на зараз в нас у списках числиться 293 особи. Я не виключаю, що ця кількість ще буде зростати. Тому що гуманітарна ситуація в Газі загострюється день від дня. І поки що чіткого бачення, чим ця криза і як вона завершиться, немає», – сказав він.

Читайте також: «Це як мозаїка, яка має скластися в пазл» – посол України в Єгипті про те, чому досі не вдалося евакуювати українців із Сектора Гази

За його даними, двоє чоловіків, які перебувають в списку на евакуацію і які є громадянами України, мають поранення і потребують медичної допомоги.

«Одна людина поранена, отримала легкі поранені, одна людина отримала досить важкі поранення, перебуває в реанімації. З єгипетською стороною в тому числі ми опрацювали питання про направлення швидкої допомоги за необхідності, якщо буде така можливість для евакуації пораненого громадянина України», – додав він.

Уранці 7 жовтня бойовики «Хамасу» напали на Ізраїль. Вони випустили близько трьох тисяч ракет і прорвалися до прикордонних районів, вступивши в бій з ізраїльськими військовими. Армія оборони Ізраїлю у відповідь завдала масованих ударів по Смузі Гази.

Днями президент Володимир Зеленський заявив, що у Секторі Гази заблоковані майже 260 українських громадян. З Ізраїлю вже відправилися три евакуаційні рейси з українцями на борту.

Читайте також: «Облога цивільних осіб не є законною» – експрокурор Міжнародного трибуналу про Сектор Гази

Відомо про загибель 13 громадян України. За останніми даними, з Ізраїлю наразі евакуювали 436 громадян України.

Форум

XS
SM
MD
LG