Доступність посилання

ТОП новини

Росія не має сподіватися на «втому» ЄС від України – МЗС Франції


Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна
Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна

Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна заявила, що зустріч міністрів закордонних справ ЄС у Києві є сигналом для Москви про рішучість блоку підтримувати Україну в довгостроковій перспективі. Про це 2 жовтня повідомляє AFP.

«Це демонстрація нашої рішучої і тривалої підтримки України, допоки вона не зможе перемогти. Це також повідомлення Росії, що вона не має сподіватися на нашу втому. Ми будемо там (з Україною – ред.) ще довго», – сказала вона журналістам у Києві.

Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель проводить неформальну зустріч із представниками зовнішньополітичних відомств країн Європейського союзу в Києві. Про це він заявив 2 жовтня на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Читайте також: «Готуємо довгострокові безпекові зобов’язання для України» – голова дипломатії Євросоюзу у Києві

Боррель зазначив, що учасники обговорять українську формулу миру, аби «отримати більше підтримки в світі» і підготуватися до наступного саміту.

У неділю 30 вересня Жозеп Боррель без попереднього оголошення прибув до Одеси і побував у зруйнованому російською ракетою храмі. Очільник європейської дипломатії також повторив тезу, що ЄС буде з Україною «стільки, скільки буде потрібно».

Форум

XS
SM
MD
LG