Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго» заявляє про новий рекорд електроспоживання – людей закликали економити


Під час вечірнього максимуму попит на електроенергію на 0,7% перевищив попередній рекордний показник 28 серпня. Фото ілюстративне
Під час вечірнього максимуму попит на електроенергію на 0,7% перевищив попередній рекордний показник 28 серпня. Фото ілюстративне

Компанія «Укренерго» заявила, що минулої доби, 29 серпня, в Україні зафіксували новий максимум споживання електрики за це літо.

Як повідомляє пресслужба компанії, під час вечірнього максимуму попит на електроенергію на 0,7% перевищив попередній рекордний показник 28 серпня.

«Таке відчутне збільшення споживання створює додаткове навантаження на електростанції. Вони вимушені включати в роботу навіть ті блоки, які мали б бути зупинені для ремонту та підготовки до опалювального періоду. Але їх можливості з виробництва електроенергії зараз обмежені. Причина – всі українські тепло та гідро електростанції зазнали пошкоджень під час масованих терористичних атак росіян восени та взимку», – йдеться у повідомленні.

«Укренерго» зазначає, що через цю ситуацію був незначний імпорт з Європи – з 14:00 до 22:00 була аварійна допомога з енергосистеми Польщі та Румунії в обсязі 2650 МВт·год.

Аварійна допомога є останнім і найдорожчим заходом екстреного реагування для балансування енергосистеми, який не вимагає відключення споживачів, наголошують в компанії.

«Укренерго» вкотре закликає ощадливо споживати електроенергію. Це можна зробити, наприклад, вимкнувши потужні електроприлади або користуватися ними по черзі, користуючись електроприладами вранці або вночі.

Останніми днями в Україні триває сильна спека. Це провокує активне використання кондиціонерів, яка є серед затратних по електроенергії приладів.

XS
SM
MD
LG