Доступність посилання

ТОП новини

Кулеба про Керченський міст: «один зламаний міст РФ означає менше зламаних життів українців»


Керченський міст після пошкодження, 17 липня 2023 року
Керченський міст після пошкодження, 17 липня 2023 року

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував«надзвичайну подію» на Керченському мосту – «один зламаний російський міст означає менше зламаних життів українців».

«Я не маю офіційних даних, але правда полягає в тому, що один зламаний російський міст означає менше зламаних життів українців, тому що цей міст використовується для поповнення російської армії в окупованому Криму та на окупованих територіях півдня України додатковими ресурсами», – сказав він в інтерв’ю CBS Mornings.

Удосвіта 17 липня окупаційна влада Криму повідомила про «надзвичайну подію» на Кримському мосту, у зв’язку з чим рух по ньому зупинено. Мінтранс Росії заявив, що на прольотах Кримського мосту пошкоджено дорожнє полотно, хоча з оприлюднених фото і відео виглядає на руйнування опори мосту, можливо, й не однієї. Російські транспортники раніше це заперечили. Влада вже підтвердила, що через події на мосту дві людини загинули і одна – постраждала.

Національний антитерористичний комітет Росії повідомив, що на Кримський міст було здійснено терористичну атаку з допомогою двох безпілотних надводних апаратів. Росія звинувачує в цьому українську сторону.

Низка українських ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомила, що руйнування на Кримському мосту – це спільна робота СБУ та ВМС. Офіційного підтвердження таких даних немає. В українській розвідці також це не коментують.

XS
SM
MD
LG