Доступність посилання

ТОП новини

ООН підтвердила загибель 9177 цивільних в Україні через агресію Росії


Наслідки російського ракетного удару по Краматорську, внаслідок якого загинули 13 людей, 27 червня 2023 року
Наслідки російського ракетного удару по Краматорську, внаслідок якого загинули 13 людей, 27 червня 2023 року

Управління верховного комісара ООН із прав людини підтвердило загибель 9 177 і поранення 15 993 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. Такими є дані організації від 24 лютого 2022 року до 30 червня 2023-го.

Серед них – 535 загиблих і 1095 поранених дітей.

В ООН зазначають, що реальна кількість загиблих і поранених може бути значно вищою, оскільки збір інформації на територіях, окупованих Росією, для місії ускладнений. Зокрема, до зведення ООН не входить статистика щодо загиблих і поранених у Маріуполі, Лисичанську, Попасній та Сєвєродонецьку – вона ще не зібрана або потребує оцінки.

Найбільше вбитих та поранених цивільних осіб за час повномасштабної війни зареєстровано у Донецькій, Харківській, Київській, Херсонській і Луганській областях.

Близько 90% усіх загиблих і постраждалих стали жертвами ракетних обстрілів і бомбардувань. На другому місці серед причин смертей та поранень – кульові поранення, зокрема цілеспрямовані розстріли. На третьому – травми від мін.

Проведене нещодавно соціологічне опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) засвідчило, що більшість українців (78%) мають близьких родичів або друзів, які зазнали поранень чи загинули через російське повномасштабне вторгнення в Україну.

XS
SM
MD
LG