Доступність посилання

ТОП новини

У ЗСУ кажуть про просування на понад кілометр на Бахмутському напрямку – повернули раніше окуповані території


Олександр Сирський повідомив, що Сили оборони мають успіхи та просування вперед.
Олександр Сирський повідомив, що Сили оборони мають успіхи та просування вперед.

На Бахмутському напрямку українські війська повернули раніше окуповані території, повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, не надавши деталей.

«Бахмутський напрямок. Сили оборони мають успіхи та просування вперед. Повернули раніше окуповані території», – написав він у телеграмі.


Як повідомив в ефірі телемарафону заступник командувача Східного угруповання військ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий, українські військові продовжують утримувати ініціативу на Бахмутському напрямку.

«Сили оборони продовжують утримувати ініціативу, тиснути на ворога, проводити штурмові дії, просуватися на північному та південному флангах, зокрема за останню добу там пройдено понад кілометр. Ворог чинить шалений опір», – розповів він.

Сергій Череватий зауважив, що у військ РФ бувають «невеликі контратакуючі дії», але ініціатива за ЗСУ.

«Ми йдемо вперед, незважаючи на те, що у нас паритет у силах і засобах, у нас немає переваги над ними», – додав він.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що наступ – «це не голлівудський фільм», оскільки «на карту поставлено життя людей». Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що його «злять» слова про те, що український контрнаступ триває «повільніше, ніж очікувалося», і додав, що кожен звільнений метр землі українським військам «дається кров’ю».

XS
SM
MD
LG