Доступність посилання

ТОП новини

Безуспішні спроби РФ наступати під Бахмутом: Генштаб про перебіг бойових дій


Український танк поблизу Бахмуту на Донеччині, 17 червня 2023 року
Український танк поблизу Бахмуту на Донеччині, 17 червня 2023 року

Російські війська продовжують зосереджувати зусилля на Донбасі, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил увечері 29 червня.

«Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках – протягом доби відбулось близько 22 бойових зіткнень», – йдеться в повідомленні.

Командування повідомляє про безуспішні спроби наступу на Лиманському напрямку, в районах Роздолівки та Білогорівки.

Читайте також: Російські сили відступають з вулиць на півночі Бахмута – командир підрозділу ЗСУ

«На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Бахмута. Завдав авіаційних ударів неподалік Білої Гори та Диліївки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів, серед яких Васюківка, Часів Яр та Іванівське на Донеччині», – йдеться в зведенні.

Також штаб заявляє про безуспішний наступ біля Авдіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки.

«На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ. Завдав авіаційних ударів в районах Молодіжного та Антонівки Херсонської області», – додає командування.

Читайте також: «Мамо, не переживай. Треба захищати свій дім». Історія бійця, який втратив зір внаслідок поранення

За зведенням, українська авіація за добу завдала 11 ударів по місцях зосередження російських військ, а ракетні та артилерійські війська вразили два пункти управління, радіолокаційну станцію та артилерійський підрозділ армії РФ.

Раніше командир розвідувальної роти 57-ї бригади ЗСУ Денис Ярославський повідомив Радіо Свобода, що Сили оборони України ведуть бої навколо Бахмута, а на півдні від міста фактично взяли під контроль село Кліщіївка.

XS
SM
MD
LG