Доступність посилання

ТОП новини

Російський дипломат-сквотер залишив захоплену ділянку в столиці Австралії


Російський дипломат жив у цьому будиночку в столиці Австралії
Російський дипломат жив у цьому будиночку в столиці Австралії

Верховний суд Австралії остаточно відмовив посольству Росії в праві продовження оренди земельної ділянки в столиці країни Канберрі, де посольство планувало звести нову будівлю. Через годину після оголошення вердикту суду російський співробітник посольства, який жив на ділянці у будівельному будиночку, залишив ділянку. Спілкуватися з пресою він відмовився, повідомляє видання The Guardian.

Співробітник прожив на території ділянки близько тижня, харчуючись їжею, яку замовляв через служби доставки. Австралійські засоби інформації повідомляли, що виселити його неможливо, оскільки він має дипломатичну недоторканність.

У середині червня парламент Австралії ухвалив закон, який скасував оренду Росією ділянки для будівництва нової будівлі посольства через загрозу національній безпеці. Москва оскаржувала заборону в суді, але суд підтвердив правочинність рішення австралійської влади.

Росія та Австралія уклали угоду про оренду ділянки в Канберрі у 2008 році, але будівництво не пішло далі початкової стадії. Після початку війни в Україні Австралія кілька разів намагалася анулювати цю угоду.

XS
SM
MD
LG