Доступність посилання

ТОП новини

Болгарія готує новий пакет військової допомоги Україні – прем’єр-міністр


Кілька днів тому Тодор Тагарев заявив, що Болгарія приєднається до спільної ініціативи Європейського союзу на замовлення снарядів для України
Кілька днів тому Тодор Тагарев заявив, що Болгарія приєднається до спільної ініціативи Європейського союзу на замовлення снарядів для України

Болгарія готує нову партію воєнної допомоги в Україні. Про це міністр оборони країни Тодор Тагарев заявив в інтерв’ю місцевій службі Радіо Свобода.

До пакету увійдуть зброя та боєприпаси, які є на складах Болгарії, їх не потрібно закуповувати. Більшість із них уже прострочені або їхній термін служби добігає кінця, тож їх у будь-якому разі треба замінювати, заявив представник уряду.

«У деяких випадках це навіть системи, які не є повністю працездатними. Вони (українці – ред.) також готові такі брати», – додав Тагарев.

Читайте також: Болгарія звинувачує російського посла в Софії у поширенні «кремлівської пропаганди»

Кілька днів тому Тагарев заявив, що Болгарія приєднається до спільної ініціативи Європейського союзу на замовлення снарядів для України. Досі тимчасовий уряд виступав проти цієї ініціативи, і країна не брала в ній участі.

Раніше німецька газета Die Welt писала, що Болгарія таємно постачала Україні озброєння та паливо у перші місяці війни. За даними видання, постачання навесні 2022 року могли становити до 30 відсотків усіх боєприпасів і до 40 відсотків дизельного палива, які тоді надійшли українській армії.

Болгарський уряд офіційно схвалив пряме постачання озброєння Україні в грудні 2022 року.

XS
SM
MD
LG