Доступність посилання

ТОП новини

Росія кинула на Бахмут війська з-під Донецька: як ЗСУ тримають місто


Розвідка Великобританії повідомила, що Росія перекинула додаткові війська з-під окупованого Донецька для посилення штурмів Бахмуту. У Лондоні констатували, що найманці ПВК «Вагнер» та російські війська повільно просуваються в центрі міста – а лінія оборони ЗСУ проходить вздовж головної залізниці.

Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас.Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

«Україна загалом стримує російське оточення з півдня вздовж вулиці Корсунської, старої головної дороги на захід від міста», – зазначили у розвідці.

Американський Інститут вивчення війни припустив, що засновник «Вагнера» Євген Пригожин, можливо, повернув собі прихильність Путіна – він знову отримує снаряди, найманців і підтримку російського ВДВ у штурмі Бахмута.

Підписуйтесь на Телеграм-канал Донбас.Реалії – ексклюзивні фото, відео та лише важливі новини!

Водночас російські ЗМІ повідомили про нібито візит Путіна на захоплену частину України. Пропагандисти опублікували відео, на яких господар Кремля нібито зустрівся з командувачем ПДВ РФ Михайлом Теплинським та командувачем угрупуванням військ «Дніпро» Олегом Макаревичем у штабі угруповання військ «Дніпро».

Після цього Путін нібито вирушив на захоплену частину Луганської області – до штабу російського угрупування «Схід». Зрозуміти, де справді побував Путін і коли – з відео неможливо. Також незалежні ЗМІ припустили, що президент Росії був в Україні до Великодня – і Кремль намагається приховати цей факт.

Головні питання випуску:

Як ЗСУ вдається тримати Бахмут – незважаючи на всі нові підрозділи, які перекидають туди для штурму загарбники?

Чому Герасимов вибрав місто головним для удару Росії – пожертвувавши штурмами Мар'їнки та Авдіївки?

І чому Кремль спробував скрутити реальну дату візиту Путіна до окупованої частини України?

XS
SM
MD
LG