Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський привітав британського премʼєра Ріші Сунака зі вступом на посаду


Ріші Сунак (л) та його попередниця на посаді Ліз Трасс
Ріші Сунак (л) та його попередниця на посаді Ліз Трасс

Президент України Володимир Зеленський привітав премʼєр-міністра Великої Британії Ріші Сунака з офіційним вступом на посаду.

«Вітаю Ріші Сунака зі вступом на посаду премʼєр-міністра Великої Британії! Бажаю успішно подолати всі виклики, які сьогодні постали перед британським суспільством і світом. Готовий разом і надалі зміцнювати українсько-британське стратегічне партнерство!» – написав глава української держави у твітері.

Король Великої Британії Чарльз III 25 жовтня призначив Ріші Сунака премʼєр-міністром країни. Тепер Сунаку належить сформувати уряд.

Зустріч відбулася у Букінгемському палаці, де незадовго до цього король прийняв відставку Ліз Трасс. У Великій Британії монарх має церемоніальну роль у призначенні лідерів уряду.

42-річний Ріші Сунак став наймолодшим премʼєр-міністром Великої Британії за більш як 200 років. Він змінив на цій посаді Ліз Трасс, яка пробула на посаді менш як два місяці – це найкоротший термін у британській історії.

24 жовтня Сунака було обрано новим лідером британської Консервативної партії після того, як його суперники – колишній премʼєр-міністр Борис Джонсон та лідерка Палати громад Пенні Мордонт – вибули з гонки.

XS
SM
MD
LG