Доступність посилання

ТОП новини

Репортаж із сіл на лінії фронту. Артилеристам потрібен 155 калібр


Репортаж із сіл на лінії фронту. Артилеристам потрібен 155 калібр
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:26:35 0:00

Знімальна група Крим.Реалії побувала у селах Миколаївської області, які перебувають у зоні бойових дій. До окупованих територій Херсонщини 10-15 кілометрів. Мешканці села Лупареве вже 5 місяців, буквально, мешкають під землею. У селі Лимани місцеві жителі кажуть, що «терплять, моляться і чекають на контрнаступ ЗСУ на Херсон».

З шести сіл Галицинівської громади три села знищено повністю, розповіли у місцевій поліції.

На цій ділянці фронту зараз щодня йдуть артилерійські дуелі, розповів військовослужбовець із 63 бригади ЗСУ. Під такий обстріл потрапила і знімальна група Крим. Реалії. Артилеристи показали свою модернізовану самохідну артилерійську установку (САУ). Кажуть, що дуже чекають від країн-партнерів України озброєння більшого калібру. За даними видання Defence Express, за кількістю артилерії російська армія випереджає ЗСУ у 8-10 разів.

Села Миколаївської області російська армія бомбить щодня. Міноборони Росії лише у травні повідомляло про те, що в районі Лупареве та Шевченкове Миколаївської області знищили 3 склади боєприпасів. А також було пошкоджено 9 пунктів управління та 93 райони зосередження живої сили та військової техніки ЗСУ.

XS
SM
MD
LG