Доступність посилання

ТОП новини

Військові РФ силоміць вивезли пацієнтів та персонал однієї з лікарень Маріуполя до ОРДЛО – мерія


За оцінками місцевої влади, із Маруіполя уже вивезли примусово щонайменш 40 тисяч жителів
За оцінками місцевої влади, із Маруіполя уже вивезли примусово щонайменш 40 тисяч жителів

Російські військові силоміць вивезла пацієнтів та персонал однієї з лікарень Маріуполя на територію тимчасово окупованих частин Донбасу. Про це повідомляє Маріупольська міськрада.

«Відомо, що до медичного закладу прийшли озброєні люди, які в ультимативній формі повідомили, що лікарі та пацієнти повинні виходити та сідати до транспорту окупантів. Виснажені та налякані люди були вимушені виконати накази російських терористів», – зазначають у міськраді.

За словами мера міста Вадима Бойченка, його команда наразі формує єдину базу незаконно депортованих людей для того, щоб потім «повернути кожного маріупольця в Україну».

«Це – складна робота, яку ми ведемо у повній координації з Павлом Кириленком, головою Донецької обласної воєнної адміністрації. Ми вже розуміємо, що окупанти насильно вивезли щонайменше 40 тисяч жителів Маріуполя», – наголошує мер міста.

З огляду на бойові дії редакція не може перевірити цю інформацію в інших джерелах.

6 квітня влада Маріуполя заявила, що після міжнародного розголосу подій у Бучі, у місті Росія запустила в роботу мобільні крематорії, де спалюють тіла загиблих внаслідок російського вторгнення містян.

5 квітня Служба безпеки України повідомила, що Росія готує «масштабну провокацію» в Маріуполі, щоб звинуватити Україну. Для цього, за її даними, планують зібрати в одному місці тіла маріупольців, убитих росіянами, та представити їх як масових жертв українських військ.

Російське масштабне військове вторгнення в Україну триває від ранку 24 лютого. Російські війська завдають авіаударів по ключових об’єктах військової та цивільної інфраструктури, руйнуючи аеродроми, військові частини, нафтобази, заправки, церкви, школи та лікарні.

Ситуація у Маріуполі Донецької області залишається однією з найскладніших. Місто перебуває під постійними ударами російської авіації без тепла, питної води, зв’язку та елементарних засобів для існування.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG