Доступність посилання

ТОП новини

Російські військові убили українського фізика Василя Кладька – НАН України


Василь Кладько, заступник директора Інституту фізики напівпровідників імені Лашкарьова НАН України. Його 13 березня убили російські окупанти.
Василь Кладько, заступник директора Інституту фізики напівпровідників імені Лашкарьова НАН України. Його 13 березня убили російські окупанти.

У Ворзелі на Київщині російські військові убили фізика-експериментатора, заступника директора Інституту фізики напівпровідників імені Лашкарьова НАН України Василя Кладька. Про це повідомило відділення фізики і астрономії Національної академії наук України.

«13 березня у Ворзелі російські окупанти варварськи розстріляли фізика-експериментатора, багаторічного завідувача відділу і заступника директора Інституту фізики напівпровідників імені Лашкарьова НАН України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, професора, члена-кореспондента НАН України Василя Кладька», – повідомляє НАН.

За словами колег, Кладько вивозив із Ворзеля свою родину. Дружина та онуки встигли виїхати, а «Кладько затримався, коли у Ворзель зайшли російські окупанти».

«А далі сталося, що сталося, і причини чого, крім їхніх намірів знищення України і українців, невідомі», – написали у НАН.

Професору Василю Кладьку було 65 років. Він народився на Рівненщині. У 1986 році він захистив кандидатську роботу, у 2000-му – докторську. У 2015 році Василя Кладька було обрано членом-кореспондентом Національної академії наук України.

XS
SM
MD
LG