Доступність посилання

ТОП новини

ООН оцінила у 41 млрд дол забезпечення потреб найбільш вразливих верств у 2022 році


За оцінками, загалом 274 мільйони людей у ​​всьому світі потребуватимуть тієї чи іншої форми екстреної допомоги
За оцінками, загалом 274 мільйони людей у ​​всьому світі потребуватимуть тієї чи іншої форми екстреної допомоги

Організація Об’єднаних Націй закликає виділити наступного року рекордну суму у 41 мільярд доларів для надання життєво важливої допомоги 183 мільйонам найбільш уразливих категорій людей у 63 країнах світу, в тому числі потроїти допомогу Афганістані, де «потреби стрімко зростають».

У своєму щорічному звіті щодо майбутніх потреб 2 грудня Управління ООН з координації гуманітарної діяльності попередило, що понад 24 мільйони людей в Афганістані – 65 відсотків населення країни – потребуватимуть життєво важливої допомоги, у тому числі близько 9 мільйонів людей, які, ймовірно, опиняться на межі голоду.

Загалом агентства ООН та їхні партнери шукають 4,5 мільярда доларів для допомоги тим, хто цього найбільше потребує в Афганістані у 2022 році. Ця сума втричі більша, ніж торік.

«Відсутність готівки в Афганістані – серйозна перешкода для будь-якого надання послуг. Я сподіваюся, що ми налагодимо це до кінця цього місяця», – заявив журналістам у Женеві голова Управління ООН з координації гуманітарної діяльності Мартін Гріффітс.

Згідно зі звітом ООН, Сирія, Ємен, Ефіопія та Судан також входять до «кризових» країн з потребою в особливому фінансуванні наступного року. За оцінками, загалом 274 мільйони людей у всьому світі потребуватимуть тієї чи іншої форми екстреної допомоги – це на 17 відсотків більше, ніж уже рекордний показник у 2021-му.

41 мільярд доларів, необхідний для найбільш уразливих людей по всьому світу, це удвічі більше, ніж вимагалося лише чотири роки тому. Голод залишається «жахливою перспективою» для 45 мільйонів людей, які живуть у 43 країнах в умовах екстремальних погодних умов, спричинених зміною клімату.

«Кліматична криза насамперед найбільше зачіпає найуразливіших людей у світі. Продовжуються затяжні конфлікти, а в деяких частинах світу, особливо в Ефіопії, М’янмі та Афганістані, загострилася нестабільність», – сказав Гріффітс, додавши, що і пандемія COVID-19 ще не закінчилася, «і бідні країни позбавлені вакцин».

2020 року донори виділили понад 17 мільярдів доларів на проєкти гуманітарної підтримки людей на планеті. Гроші становили менш ніж половину фінансування, запитаного ООН.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG