Доступність посилання

ТОП новини

США виділять 25 млн доларів низці країн, у тому числі Україні, на розвиток чистої ядерної енергетики


Запорізька атомна електростанція, Україна (ілюстраційне фото)
Запорізька атомна електростанція, Україна (ілюстраційне фото)

Сполучені Штати готові виділити 25 мільйонів доларів на підтримку розвитку ядерної енергетики в кількох країнах, у тому числі Україні. Про це заявила заступниця державного секретаря США з питань контролю озброєння та міжнародної безпеки Бонні Дженкінс на кліматичному саміті ООН, повідомляє Державний департамент.

Цю суму планується виділити в рамках «Ядерного пакету майбутнього» (Nuclear Futures Package), спрямованого на розвиток чистої ядерної енергогенерації.

Читайте також: МЗС: Зеленський не встиг на виступ на сесії саміту в Глазго через зустріч із Блінкеном

«У рамках Ядерного пакету майбутнього Сполучені Штаті раді співпрацювати з Польщею, Кенією, Україною, Бразилією, Румунією та Індонезією, поміж інших, аби підтримати прогрес у досягненні їхніх цілей в ядерній енергетиці. До цих зусиль входять будівництво потужностей, обладнання, дослідження придатності та місць розташування, демонстраційні проєкти, ознайомчі поїздки, відвідини локацій, технічна співпраця та інше», – йдеться в повідомленні Держдепартаменту.

У відомстві сподіваються, що програми з розвитку ядерної енергетики, які входять до цього пакету, допоможуть здійснити необхідні кроки для «безпечного, надійного та відповідального застосування нових ядерних технологій».

Кліматичний саміт ООН у Глазго, Шотландія, також відомий як COP26, триває з 31 жовтня до 12 листопада.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG