Доступність посилання

ТОП новини

Надії Савченко та її сестрі Вірі вручили підозру через підробний COVID-сертифікат – голова МВС


Надія Савченко (п) та її сестра Віра (фото архівне)
Надія Савченко (п) та її сестра Віра (фото архівне)

Ексдепутатці Надії Савченко та її сестрі Вірі вручено підозру за використання підробного COVID-сертифікату, з яким вони намагалися потрапити в Україну, повідомив у фейсбуці міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

«Хочу наголосити, всі, хто порушує закон, мають бути готові понести відповідальність. Незалежно, чи ви Герой України, чи екснардеп, чи просто громадянин», – написав Монастирський.

Він зазначив, що по всій країні працюють спеціальні мобільні групи, які перевіряють на справжність COVID-сертифікати та ПЛР-тести, а прикордонники використовують спеціальне обладнання, яке виявляє такі фейкові документи.

«Лише упродовж цього тижня за фактами підроблення результатів ПЛР-тестів, сертифікатів про вакцинацію від COVID-19, розпочато 59 кримінальних проваджень», – зазначив Монастирський.

22 жовтня поліція Києва повідомила, що в аеропорту «Бориспіль» колишня народна депутатка з сестрою намагалися використати підробні COVID-сертифікати про вакцинацію, щоб потрапити в Україну. Пізніше з’ясувалося, що йдеться про Надію Савченко та її сетру Віру.

Повідомлялось, що підробні документи вилучили і відкрили за фактом кримінальне провадження.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG