Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Грузії відмовився перевести Саакашвілі до приватної клініки


Напередодні адвокат сказав, що Саакашвілі таки погодився на лікування
Напередодні адвокат сказав, що Саакашвілі таки погодився на лікування

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі виключив можливість переведення ув’язненого колишнього президента Міхеїла Саакашвілі, який голодував майже місяць, у приватну клініку, заявивши, що це викличе «хаос» у столиці країни Тбілісі.

За його словами, прихильники Саакашвілі запланували масові акції біля клініки. Гарібашвілі зазначив, що у такому випадку проти протестувальників доведеться виставити поліцію, і таким чином місце порине у «хаос та заворушення». Він вважає, що це також погіршить ситуацію з пандемією коронавірусу в країні.

Гарібашвілі наголошує, що Саакашвілі не випустять достроково, і не передадуть Україні, громадянином якої він є.

«Якщо ми допустимо одну з цих дій, наш уряд повинен буде негайно піти у відставку», – заявив Гарібашвілі, заявивши, що такий крок означатиме, що влада «не дотримується законів».

Напередодні уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що Міхеїл Саакашвілі відмовився від будь-якої медичної підтримки. Пізніше його адвокат сказав, що Саакашвілі таки погодився на лікування.

Експрезидент був затриманий 1 жовтня в Тбілісі після того, як таємно прибув до Грузії з України. Саакашвілі вважає себе політичним в’язнем, після арешту на знак протесту він оголосив голодування.

У Грузії Саакашвілі засудили до трьох років ув’язнення за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі про вбивство Сандро Гіргвліані, а також до шести років – у справі про побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі. Прокуратура Грузії також має питання до Саакашвілі щодо незаконного перетину кордону.

Міхеїл Саакашвілі називає себе політичним в’язнем, а висунуті йому обвинувачення – сфабрикованими.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG