Доступність посилання

ТОП новини

Суд продовжив на 2 місяці домашній арешт Антоненку та зобов’язання для Дугарь


 Андрієві Антоненку (на фото) продовжено цілодобовий домашній арешт до 17 жовтня
Андрієві Антоненку (на фото) продовжено цілодобовий домашній арешт до 17 жовтня

Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід для обвинувачуваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. З трансляції порталу «Судова влада України» випливає, що Андрієві Антоненку продовжено цілодобовий домашній арешт до 17 жовтня, а Яні Дугарь до тієї ж дати – перебування під особистими зобов’язанням.

Відповідне рішення суд виніс у вівторок, задовольнивши клопотання прокурора.

Судове засідання по суті обвинувачення відбудеться 31 серпня.

Журналіст Павло Шеремет, який на той час працював в інтернет-виданні «Українська правда», загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля, в якому він був, у центрі Києва.

У 2017 році слідчі назвали основною версією професійну діяльність Павла Шеремета як журналіста. А в 2019 році, після зміни влади в країні, – вже дестабілізацію ситуації в державі шляхом убивства відомої особи.

Справа перебуває в суді з вересня 2020 року. Підозрюваних троє: дитячий кардіохірург і волонтер Юлія Кузьменко, медсестра парашутно-десантного батальйону Яна Дугарь і ветеран АТО, військовослужбовець Андрій Антоненко. Всі вони заперечують причетність до вбивства. Кузьменко перебуває під нічним домашнім арештом, на Дугарь покладено особисті зобов’язання, Антоненко – під цілодобовим домашнім арештом.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG