Доступність посилання

ТОП новини

Монастирський про згоду очолити МВС: «найскладніше рішення в житті»


Денис Монастирський, ймовірно, стане наступником Арсена Авакова на посаді голови МВС
Денис Монастирський, ймовірно, стане наступником Арсена Авакова на посаді голови МВС

Народний депутат Денис Монастирський підтвердив, що президент Володимир Зеленський запропонував йому заступити Арсена Авакова на посаді міністра внутрішніх справ і він погодився. Про це він повідомив журналістам 13 липня.

«Я прийняв найскладніше рішення в своєму житті: відповісти «так» на пропозицію президента очолити МВС. Це відбулося буквально кілька хвилин тому. Я розумію, на яку жертву я йду як людина, як особистість, як політик. Але, власне, я зробив цей вибір і буду претендувати на цю посаду», – сказав Монастирський.

Він додав, що комітет з питань правоохоронної діяльності розгляне заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова 14 липня, а в четвер планується за його відставку.

«І, ймовірно, в п’ятницю відбудеться ще одне засідання комітету з питань правоохоронної діяльності і, відповідно, розгляд подання на призначення міністра внутрішніх справ», – сказав він.

Деталей щодо своєї потенційної нової посади Монастирський не навів, пославшись на те, що йому потрібен час «зорієнтуватися».

Читайте також: Зеленський пропонує Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ – нардепи

Денис Монастирський був обраний народним депутатом від «Слуги народу» в 2019 році – він мав 19 місце в списку. Доти працював експертом з питань реформування правоохоронної та судової систем в аналітичному центрі «Український інститут майбутнього», одним із засновників якого є заступник чинного голови МВС Антон Геращенко.

У парламенті він очолює комітет з питань правоохоронної діяльності.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 13 липня заявив, що подав заяву про відставку з посади.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG