Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила за основу законопроєкт про paperless


«За» проголосували 263 народних депутати за мінімально необхідних 226
«За» проголосували 263 народних депутати за мінімально необхідних 226

Верховна Рада України на засіданні 17 червня підтримала в першому читанні законопроєкт про особливості надання електронних публічних послуг. «За» проголосували 263 народних депутати за мінімально необхідних 226.

У Міністерстві цифрової трансформації заявили, що основна мета paperless («без паперів») полягає в тому, що держоргани в Україні не зможуть вимагати паперові документи, довідки й посвідчення, якщо інформація є в державних реєстрах.

«Згодом більше не доведеться ходити по довідки, стояти в чергах та робити ксерокопії. Інформацію, яка потрібна державі про вас, можна буде згенерувати на порталі чи в застосунку Дія», – додали в Мінцифри.

Минулого місяця президент Володимир Зеленський заявив, що 24 серпня 2021 року в День Незалежності Україна увійде в режим paperless, заявив президент Володимир Зеленський.

Єдиним державним порталом електронних послуг в Україні є сайт і застосунок «Дія». Він вважається ключовим сервісом у проєкті «Держава в смартфоні», що об’єднує послуги, які надає держава громадянам і бізнесу.

XS
SM
MD
LG