Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський розраховує на підтримку Італії у протистоянні російській агресії


Зеленський заявив, що очікує на встановлення особистих контактів із новим італійським керівництвом
Зеленський заявив, що очікує на встановлення особистих контактів із новим італійським керівництвом

Президент України Володимир Зеленський розраховує на активну роль та підтримку Італії у боротьбі з агресією Росії. Про це він заявив в інтерв’ю виданню La Repubblica, яке опублікував Офіс президента 16 квітня.

«Росія не припиняє спроб дестабілізації нашої країни, а через нас – і Європи. Хвилі дезінформації, популяризація конспірологічних теорій змови, підтримка розколів у європейських суспільствах, намагання втручатись у вибори в різних країнах, кібератаки – все це робиться цілеспрямовано та системно. Ви це добре знаєте. Але найбільш цинічним все ж є те, що відбувається на сході України, тож я запрошую представників італійських політичних сил особисто відвідати Донбас, щоб на власні очі побачити наслідки війни, що триває», – заначив Зеленський.

Він додав, що очікує на встановлення особистих контактів із новим італійським керівництвом.

Президент вважає, що Україна та Італія мають «значний невикористаний потенціал» у економічних відносинах.

Росія останніми тижнями активно нарощує військову присутність біля українських кордонів і в анексованому Криму. Росія, за даними розслідувачів, вже стягнула 80 тисяч військових до східного кордону з Україною та у Криму. Також розслідувачам вдалося зафіксувати великий табір російських військових у Воронезькій області, за 250 кілометрів від кордону з Україною.

30 березня головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив, що Росія під виглядом підготовки до стратегічних навчань «Запад-2021» стягує зі всієї території тактичні групи до східних кордонів України. У Кремлі заявили, що пересування російської армії територією Росії не повинне викликати занепокоєння інших країн, зокрема України.

Західні союзники України (США, ЄС, G7), а також НАТО, висловили їй свою підтримку.

Дивіться також: Скупчення військових Росії поблизу кордонів України

XS
SM
MD
LG