Доступність посилання

ТОП новини

МЗС обіцяє допомогти повернутися до України громадянам, які перебувають за кордоном


17 березня Україна тимчасово закриє міжнародне регулярне пасажирське сполучення
17 березня Україна тимчасово закриє міжнародне регулярне пасажирське сполучення

Міністерство закордонних справ обіцяє допомогти повернутися до України громадянам, які перебувають за кордоном.

У відомстві закликали співвітчизників повернутися додому до 17 березня, коли Україна тимчасово закриє міжнародне регулярне пасажирське сполучення.

«Усім, хто не встигне цього зробити з об’єктивних причин (неможливість придбати квитки на рейси, поважні особисті обставини тощо), Міністерство закордонних справ України рекомендує звернутися до українських консульств. МЗС докладе всіх зусиль, щоб допомогти тим, хто потребує терміново повернутися в Україну до завершення періоду обмежень, повернутися додому», – розповіли в МЗС.

У відомстві додали, що українські мобільні оператори зробили безкоштовними дзвінки на гарячу лінію МЗС у роумінгу (+38 (044) 238-16-57).

11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про пандемію через спалах коронавірусної інфекції. 12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

В Україні на цей час лабораторно підтверджені три випадки коронавірусного захворювання, з них одна хвора померла.

Захворювання COVID-19, що було вперше виявлене в Китаї наприкінці 2019 року, спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG