Доступність посилання

ТОП новини

Влада Києва: ніхто місто закривати не збирається


«Наразі жодних рішень щодо обмеження в’їзду та виїзду з міста не ухвалювали», – повідомив у фейсбуці перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник
«Наразі жодних рішень щодо обмеження в’їзду та виїзду з міста не ухвалювали», – повідомив у фейсбуці перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник

Влада Києва спростовує повідомлення про закриття міста на в’їзд і виїзд.

«У соцмережах та на сайтах деяких ЗМІ поширюється інформація про закриття столиці на в’їзд та виїзд у разі виявлення хоча б одного хворого на коронавірус. Офіційно заявляю: ніхто місто закривати не збирається. Наразі жодних рішень щодо обмеження в’їзду та виїзду з міста не ухвалювали», – повідомив у фейсбуці перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

Він наголосив, що такі обмеження застосовуються за окремим рішенням постійної комісії техніко-економічної безпеки й надзвичайних ситуацій чи нормативними документами, ухваленими на державному рівні.

У Києві з 12 березня запровадили обмежувальні заходи з метою попередження розповсюдження коронавірусу, зокрема, дитсадки, школи і університети закриті на карантин.

Крім того, в столиці України обмежують проведення масових заходів, зокрема концертів, конференцій. Кінотеатри мали скасувати сеанси.

Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах. У торгових центрах – посилений контроль, там чергуватимуть санітарні лікарі.

В Україні на даний час підтверджені лабораторно три випадки коронавірусного захворювання: один – у Житомирській області, два – в Чернівецькій.

12 березня загалом по Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19. Він триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG