Доступність посилання

ТОП новини

ДБР: затриманий колишній боєць «Омеги», який убив майданівця


Антиурядові протести в Києві, майдан Незалежності, 19 лютого 2014 року
Антиурядові протести в Києві, майдан Незалежності, 19 лютого 2014 року

У «справах Майдану» затримали колишнього бійця спецпідрозділу «Омега», повідомило Державне бюро розслідувань.

17 лютого офіцеру оголосили підозру. Йому інкримінують «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб», перевищення влади та службових повноважень, закінчений замах на умисне вбивство.

За даними слідства, 20 лютого 2014 року офіцер «Омеги» разом з іншими представниками правоохоронних органів, здійснювали прицільні постріли на ураження у напрямку беззбройних людей на вулиці Інститутській та майдані Незалежності в Києві. У ДБР заявили, що затриманий поранив одного з мітингувальників, а ще в одного здійснив смертельний постріл.

21 листопада 2013 року в Україні почався Євромайдан. Він став відповіддю на рішення влади зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Протести тривали до лютого 2014 року. Силовики кілька разів намагалися розігнати учасників протестів.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану потерпіли 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули – більшість загинули в лютому 2014 року. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, із 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

XS
SM
MD
LG