Доступність посилання

ТОП новини

Обвал будинку у Дрогобичі: суд відправив двох комунальників під домашній арешт


Жертвами обвалу стали вісім людей
Жертвами обвалу стали вісім людей

Дрогобицький міськрайонний суд обрав двом працівникам ЖЕКу, який обслуговував будинок, що обвалився 28 серпня, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці (з 21:00 до 6:00 години). Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Поліція оголосила головному інженеру і начальникові дільниці з обслуговування і ремонту житлового фонду підозру у службовому недбальстві, що призвело до обвалу будинку у місті Дрогобичі. Наслідком трагедії є загибель восьми людей і травмування семи осіб.

Слідчий поліції і прокурор просили суд винести підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

28 серпня о 2 годині 43 хвилини у Дрогобичі обвалилась частина будинку. Поліція затримала двох працівників ЖЕКу, яких підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає позбавлення волі до трьох років.

На сьогодні слідчі розглядають кілька версій причин обвалу будинку, а це перепланування одного з приміщень, яке використовувалось в комерційних цілях, неналежний стан будівлі, недбале ставлення до своїх обов’язків комунальниками.

XS
SM
MD
LG