Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: після 4 років Верховна Рада таки оновила склад ЦВК


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Від «блискучої» до «пафосної»

Президент України Петро Порошенко виступив у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України. У своїй промові він повторив гасло, яке нині зображене на числених рекламних білбордах з його прізвищем – «Армія, мова і віра». Петро Порошенко, який 2014 року балотувався на виборах президента України, можна сказати, як людина, яка зупинить війну, сьогодні балотується як типовий представник національно-демократичного табору, який ще донедавна певними його прихильниками вважався «партією війни». То чи допоможе зміна іміджу президенту та чи змінить вона саму Україну?

Примітно, що під час його промови деякі депутати вийшли із зали Верховної Ради, водночас багато хто і аплодував йому під час виступу. За лінком ми зібрали відгуки на президентське звернення в українському сегменті соцмереж.

А щоб скласти свою думку про сказане, пропонуємо послухати максимально стислу версію промови Порошенка.

Порошенко із щорічним посланням у Раді: 10 тез за 10 хвилин – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:09:34 0:00

Тим часом під стінами парламенту представники праворадикальних організацій мітингували з вимогою надати українське громадянство іноземцям, які брали участь у війні з російськими гібридними силами на Донбасі й підтримати законопроект №3433 про захист іноземних добровольців. Внаслідок сутичок постраждало щонайменше чотири людини.

Іноземці-добровольці й штовханина під Верховною Радою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:03 0:00

Новий склад ЦВК

Верховна Рада затвердила новий склад Центральної виборчої комісії України. Депутати підтримали всі 14 кандидатур, які поставив на голосування голова Верховної Ради Андрій Парубій. (ось ці прізвища)

Перед цим депутати звільнили з посад 13 із 15 членів ЦВК, зокрема, голову ЦВК Михайла Охендовського, його заступників Андрія Магеру і Жанну Усенко-Чорну та інших членів ЦВК, в яких сплив семирічний термін повноважень. До цього домовитися про призначення нових членів ЦВК Верховна Рада не могла протягом чотирьох років, при тому, що фракції визначилися зі своїми кандидатами ще 2016 року.

Підводні камені «Кримського титану»

Незважаючи на катастрофічні наслідки викидів на «Кримському титані», підконтрольна Кремлю місцева влада Криму не поспішає закривати підприємство. Спікер російського парламенту Криму Володимир Константинов після візиту на завод сказав, що вважає неможливим припинення його роботи. У продовженні роботи заводу, судячи з усього, зацікавлені не тільки в анексованому Криму. Хто саме? Знайдете тут.

Коротко далі.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості про кримінальне провадження проти низки службовців правоохоронних органів у зв’язку з екстрадицією до Росії Тимура Тумгоєва.

Податківці взялися за фабрику з орбіти «Народного фронту» після розслідування «Схем» про підроблені акцизи.

Печерський районний суд поновив Катерину Амосову на посаді ректора Національного медичного університету імені Богомольця. В Міністерстві охорони здоров’я рішення вже назвали «сумнівним», зазначивши, що готують апеляцію на рішення суду.

А НАБУ оприлюднило «деякі з фрагментів листування» міністра інфраструктури Володимира Омеляна, яке дає підстави припускати його причетність до незаконного збагачення. НАБУ наводить роздруківки розмов Омеляна з кількома людьми, що стосується, зокрема, автомобілів та нерухомого майна.

Наймолодша чемпіонка світу з дзюдо

17-річна українка Дарія Білодід стала наймолодшою чемпіонкою світу з дзюдо в історії цього виду спорту. У столиці Азербайджану Баку у фіналі змагань у ваговій категорії до 48 кілограмів українська дзюдоїстка перемогла чинну на той час чемпіонку світу, японку Фуну Тонакі. Білодід знадобилося близько двох хвилин, щоб достроково здобути перемогу, поклавши на лопатки (іппон) титуловану суперницю. Раніше нікому не вдавалося вигравати золото до 18 років. Попередній рекорд належав японці Рійоко Тамурі, яка в 1993 році стала найкращою в світі у 18 років 1 місяць.

Пам'ятайте і Ви, що лише щоденна клопітка праця над собою принесе бажані результати!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG