Доступність посилання

ТОП новини

Леонід Кравчук: «Щоб зупинити війну, треба Росію посадити за стіл переговорів»


Перший президент України Леонід Кравчук
Перший президент України Леонід Кравчук

Росію необхідно змусити сісти за стіл переговорів, щоб зупинити війну на Донбасі, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода перший президент України Леонід Кравчук.

«Три учасники мають бути визначені. Перший – Україна, як нація, яка страждає і чиї громадяни помирають від агресії. Другий – західна цивілізація, її тиск є, але його треба подвоїти. Третій – Росія. Треба посадити Росію за стіл переговорів і змусити підписати історичні документи. Якщо взяти ці три питання в комплексі, включити всі важелі – думаю, війну можна зупинити», – сказав Леонід Кравчук в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода до Дня Незалежності України.

Зробити це дуже непросто, наголошує Кравчук, бо «Росія завжди використовувала у своїй політиці силу, тиск і зброю», але можливо при об’єднанні зусиль.

Читайте також: Леонід Кравчук: «Головна наша помилка – ми вірили в Росію» (ексклюзивне інтерв’ю)

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG