Доступність посилання

ТОП новини

Янукович каже, що закликав Путіна вводити «поліцейську миротворчу місію»


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Колишній президент України Віктор Янукович заявляє, що в листі до російського президента він закликав вводити «поліцейську миротворчу місію».

«У цьому зверненні я пропонував провести консультації.. і я вносив пропозицію розглянути питання про введення поліцейської миротворчої місії», – сказав Янукович, відповідаючи на запитання «Чому він звернувся до Путіна з проханням ввести війська?»

Крім того, він заявив, що звернувся до Путіна з проханням проінформувати світову спільноту про те, що сталося в Україні, бо в нього можливості були «дуже обмежені».

У квітні 2014 року Янукович підтверджував, що просив президента Росії Володимира Путіна використати російські війська в Україні. Янукович заявив, що це зробив для захисту громадян України.

Уже в лютому 2017 року Віктор Янукович стверджував, що він не звертався до Росії з проханням ввести війська в Україну. Про це він заявив після повідомлення Генпрокуратури про отримання від секретаріату ООН фотокопію заяви Януковича з проханням ввести війська Росії в Україну.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ в Україні, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року, щодо масових убивств активістів Майдану, а також за фактом захоплення ним державної влади 2010 року.

XS
SM
MD
LG