Доступність посилання

ТОП новини

Фінський суд виправдав шведів, які відкрили гей-клуб на «дачі Путіна»


Плакат на підтримку прав ЛГБТ
Плакат на підтримку прав ЛГБТ

Суд Фінляндії виправдав учасників шведської музичної групи Far&Son «Батько і Син») Саймона Гарденфорса і Фрея Ларссона, яких звинувачували в незаконному будівництві імпровізованого гей-клубу на Аландських островах на ділянці, що належить адміністрації президента Росії. Про це повідомили місцеві ЗМІ й самі учасники групи в соціальних мережах.

Згідно з висновком суду, довести відповідальність музикантів за будівництво гей-бару на російській землі неможливо.

«Піцца виграла у млинців. Танці – у карате. Веселка над мавзолеєм – у військових парадів. Хай живе рожевий!» – написав у соцмережах один із шанувальників групи.

У 2015 році Гарденфорс і Ларссон вирішили відкрити бутафорський гей-клуб на «дачі Путіна» на Аландських островах в знак протесту проти гомофобної політики російської влади. Вони побудували дерев'яний сарай і назвали його «Блакитна устриця» на честь однойменного гей-клубу з фільму «Поліцейська академія».


Російський консул на Аландських островах, дізнавшись про це, звернувся до поліції з вимогою оштрафувати музикантів. Гарденфорс опублікував фотографію з судового засідання, під якою він написав, що відкриття гей-бару було «дією самооборони», пише «МБХ медіа».


Аландські острови є автономією у складі Фінляндії і мають особливий демілітаризований і нейтральний статус. Росії належить земельна ділянка загальною площею близько двох гектарів у муніципалітеті Салтвік на Аландських островах. Вона була передана у володіння СРСР після підписання Паризького мирного договору в 1947 році.

Матеріал повністю – на сайті Російсько редакції Радіо Свобода

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG