Доступність посилання

ТОП новини

Україна святкує День Незалежності

24 серпня Україна святкує День Незалежності. Найпершим із українських міст День Незалежності розпочав святкувати Ужгород. Також відбулася і головна подія святкувань 26-ї річниці Незалежності України – військовий парад у центрі Києва. Відбувся «Марш нескорених». Згодом поліція Києва повідомила про вибух в центрі столиці та двох постраждалих. За даними МВС, лише у Києві у цей день підтримують правопорядок 4500 поліцейських і гвардійців. Радіо Свобода слідкує за ситуацією у столиці та інших регіонах України в «Живому блозі».

Українці і Незалежність. День якої України?

Українці і Незалежність. День якої України?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:19:41 0:00

У День Незалежності родина загиблого у війні з Росією капітана Лоскота отримала його орден

На честь параду з нагоди 26-ї річниці Незалежності України президент Петро Порошенко посмертно присвоїв звання Героя України та удостоїв орденом «Золота зірка» Євгена Лоскота. Капітана, що загинув на шляху до Щастя. У 2014 році він зупинив рух колони російських військ, а потрапивши в оточення, останньою гранатою підірвав себе. На прощання вигукнув «Слава Україні!». Нагороду отримала мати воїна Ксенія Лоскот та його син Тарас. Порошенко особисто вручив нагороду родичам загиблого капітана. Нині в Україні налічується 42 Герої України.

«Україна ще має перехворіти популізмом і пережити популістичну Верховну Раду. Бо привабливим для нас є популізм про високі зарплати і пенсії», – зазначає економіст громадянської платформи «Нова країна» Андрій Длігач в ефірі спільного телемарафону Радіо Свобода і телеканалу «Еспресо.TV» до Дня Незалежності України.

Андрій Длігач
Андрій Длігач

Ключовим має стати розуміння, що головне – дати розвиватися бізнесу, наголошує економіст. Пенсіонери мають зрозуміти, що підтримуючи тих, хто розвиває бізнес, вони зможуть отримати кращі пенсії, а не іншим шляхом, додає він.

У Києві продовжують святкувати День Незалежності.

Міністр оборони США Джим Маттіс заявляє про активне вивчення можливості надання Україні летальної зброї. Він сказав про це після зустрічі з президентом України Петром Порошенком 24 серпня у День Незалежності у Києві. За словами Маттіса, після повернення до США він повідомить свою позицію щодо цього президентові Дональду Трампу.

Оборонне озброєння не є провокативним – Маттіс (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

«Ми святкуємо 26 років незалежності, але це важкий період був для спорту», – заявив технічний директор Федерації футболу України Олег Протасов в ефірі спільного телемарафону Радіо Свобода і телеканалу «Еспресо.TV» до Дня Незалежності України.

Країна має бути перш за все мирною, аби розвивати футбол.
Олег Протасов

«Країна перестроювалась, шукала себе, знаходила свій шлях. Від FIFA до UEFA - все господарство перейшло Росії, а нам практично з нуля все починати довелось», – Олег Протасов.

Звернення Джастіна Трюдо до українців опублікували на сайті канадського уряду

Поліція Києва повідомляє, що внаслідок вибуху в центрі Києва 24 серпня постраждали три людини, а не дві, як повідомляли раніше. Їх доправили до лікарні. Про стан здоров’я цих людей у поліції не інформують.

Крім того, як йдеться в повідомленні, правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею «замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Міністерство закордонних справ Албанії також привітало Україну із Днем Незалежності.

Родини загиблих Героїв Небесної сотні, учасників бойових дій на Донбасі, родини полонених та безвісти зниклих військових, ветерани війни з Росією, медики, волонтери й пересічні українці пройшлись ходою центром Києва. Захід відбувся без інцидентів.

До об'єктиву Радіо Свобода потрапили білоруські учасники ходи, а також родина із Уганди.

«Українцям не все одно» – білорус на Марші нескорених у Києві (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:45 0:00

Королева Великобританії привітала Україну із Днем Незалежності.

День Незалежності – день пам'яті Темура Юлдашева.

24 серпня 24 року він загинув на Савур-Могилі. Його – майстра спорту міжнародного класу з пауерліфтингу – знали і поважали багато людей. Він намагався протидіяти «русской весне» в Луганську й потрапив у полон до бойовиків. Понад місяць був заручником. Про нього розповідають його рідні:

Українців, які не опускають руки, бо не перестають працювати з письменником та режисером, який знімає фільми про переселенців, Русланом Горовим обговорювали в ефірі спільного телемарафону Радіо Свобода і телеканалу «Еспресо.TV» до Дня Незалежності України.

Всі страхи в нас в голові, коли ми боїмося чийогось осуду, замість того, щоб рухатися
Руслан Горовий

«Тіло людини – це ще все. В мене одне око не бачить з дитинства, але це нічого не означає, я можу впоратися з будь-якою роботою», – зазначає режисер.

24 серпня в Одесі стартувала регата «Кубок Чорного моря-2017». Спеціально для урочистого проголошення початку змагання до яхт-клубу залучили збудовану за старовинними ескізами козацьку чайку «Спас». Традиційне судно, сконструйоване львівськими майстрами, – частина культурно-освітнього проекту із вивчення української культури часів козаччини.

Ніс човна прикрашений козацькою головою. Матроси з екіпажу «Спасу» жартують, що їхній козак навіть вміє курити люльку
Ніс човна прикрашений козацькою головою. Матроси з екіпажу «Спасу» жартують, що їхній козак навіть вміє курити люльку

Вже за годину будемо підбивати підсумки конкурсу від Радіо Свобода до Дня Незалежності України! Розігруємо три примірники книжки «АД-242» із автографами оборонців Донецького аеропорту та укладача Ірини Штогрін.

Ще встигнете долучитись!

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG