Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ Росії запустили фейк про Савченко


Російські ЗМІ процитували начебто заяву позафракційного народного депутата України Надії Савченко про те, що учасники АТО і патріоти уявили себе героями і цвітом нації. Однак, такого повідомлення не було на справжніх сторінках Савченко у соцмережах. Це повідомлення взяте з фейкової сторінки в «Вконтакте».

Російські ЗМІ повідомили, що народний депутат України Надія Савченко нібито назвала бійців Збройних сил України бидлом, що вбиває власний народ.

«Після 9 травня учасники АТО і патріоти уявили себе героями і цвітом нації. Ні, ви для адекватних людей бидло і непотріб, який поїхав на Донбас убивати свій же народ за гроші або щоб не сісти до в'язниці, для вас чуже життя нічого не коштує, ви рятували свої шкури, ви віддавали свої життя за олігархів», – начебто заявила на своїй сторінці Савченко». (Нижче у фейковому пості повне повідомлення).

Error rendering VK.

Російські ЗМІ послались на фейкову сторінку нібито Надії Савченко у російській соціальній мережі «Вконтакте». На справжній її Facebook сторінці таких заяв народний депутат не робила. А прес-секретар Надії Савченко Тетяна Проторченко опублікувала офіційний коментар-спростування, де підтвердила, що сторінка у «Вконтакте» – фейкова.


Новину поширили: російський канал «РЕН-ТВ», канал Міністерства оборони Росії «Звезда», «Московский комсомолец», сайт російського каналу «НТВ» та інші.

Деякі російські ЗМІ пізніше опублікували інформацію, що це фейк. Зокрема, це зробили видання Lenta.ru та сайт каналу «НТВ». Однак, у випадку Lenta.ru це лише додано в останньому абзаці матеріалу, а заголовок так і залишився: «Савченко назвала учасників АТО бидлом і потолоччю».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG